Stage en afstuderen

Stage lopen bij zorgokee

De vacature

Stageplaatsen binnen het domein:  Gespecialiseerde Groepsbegeleiding.

Functie
Het doel van de gespecialiseerde groepsbegeleiding is gericht op bevordering, behoud en compensatie verbreding van de zelfredzaamheid van de kinderen en jongeren. Ofwel, het in praktische zin begeleiden en sturen van de kinderen en jongeren, zodat ze in staat zijn om met hun beperking zo zelfstandig mogelijk te functioneren. Denk hierbij aan het ontwikkelen van sociale vaardigheden, het bevorderen van de zelfstandigheid en het verantwoordelijkheidsgevoel en het vergroten van het probleemoplossend vermogen. Zorgokee biedt binnen de kaders van deze begeleiding uitdagende en gestructureerde activiteiten aan, waarbij u als stagiair een signalerende functie heeft. U kunt/leert goed schakelen en u past u snel aan. De mogelijkheden van de jongeren waarmee u werkt, lopen uiteen en vragen een flexibele houding met respect voor de kinderen en hun achtergrond. U kunt/leert overzicht te houden en handelt waar nodig. Bovenal bent u een menselijke, lerende zorgprofessional waar de cliënten en collega’s op kunnen bouwen.

Profiel
- U volgt een relevante opleiding MBO / HBO (Social Work, Pedagogiek, MMZ, SPW);
- U bent communicatief vaardig;
- U durft te handelen bij escalaties;
- U bent een stabiele persoonlijkheid met een gezonde dosis humor;
- U bent in het bezit van eigen vervoer;
- U bent flexibel inzetbaar op meerdere van onze locaties.

Werktijden
Onze begeleidingstijden zijn:

- Op maandagen/dinsdagen en donderdagen zijn er diensten van 14:30 tot 18:15
- Op woensdagen en vrijdagen zijn er diensten van 12:30 tot 17:15
- Zaterdag en/of zondag groepen zijn van 09.00 uur tot 16.15 uur
- Kortdurend verblijf in de weekenden zijn er van vrijdag 18.00 uur tot zondag 17.00 uur
. Hierin zijn verschillende diensten:

  • Vrijdag 18:00 tot 23:00
  • Zaterdag 8:30 tot 17:00
  • Zaterdag 17:00 tot 23:00
  • Zondag 8:30 tot 17:00

Afhankelijk van de stage zullen de werktijden in overleg worden vastgesteld.

- Daar naast zijn er in alle schoolvakanties losse dagen als aanbod voor de kinderen als ook vakantie kampen. Binnen deze diensten zijn er altijd mogelijkheden om voor stagiaires meer uren te maken. De losse dagen zijn alle dagen in de vakantie (met uitzondering van feestdagen) van 9:00 tot 16:00 uur. De kampen zijn van maandag 12:00 tot vrijdag 11:00 uur.

Wij bieden
Een interessante en afwisselende stage binnen een enthousiast team. De stagevergoeding bedraagt € 1,50 per gewerkt uur. Daar naast krijg je voor je reiskosten € 0,19 per KM. Je bent bij aanvang van je stage verplicht een VOG (verklaring omtrent goed gedrag) aan te leveren, deze wordt niet vergoed door Zorgokee.

Volg ons op social media